اشعار به یادماندنی

در این وبلاگ، سعی میکنیم اشعاری به یاد ماندنی از شعرای معروف معاصر و کهن را ارایه نماییم.

اشعار به یادماندنی

در این وبلاگ، سعی میکنیم اشعاری به یاد ماندنی از شعرای معروف معاصر و کهن را ارایه نماییم.

در این وبلاگ، سعی میکنیم اشعاری به یاد ماندنی از شعرای معروف معاصر و کهن را ارایه نماییم.

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰


در شرایطی که فاصله قیمت خودروهای داخلی با قدرت خرید بخشی از مشتریان، آنها را از خرید خودرو صفر محروم کرده است، این روزها بازار خودروهای کارکرده بیش از گذشته با رونق همراه شده است، اما خرید خودرو، خصوصا یک خودرو کارکرده با نکات و ظرایفی همراه است که چنانچه فرد خریدار به آن توجه نکند ممکن است با مشکلاتی همراه شود. بر این اساس یک کارشناس فروش خودرو نکاتی را برای خرید یک خودرو کارکرده پیشنهاد می‌کند که توجه به آنها می‌تواند خریدی مطمئن‌تر را تضمین کند. کنار گذاشتن بودجه مناسب برای خرید، چگونگی انتخاب خودرو، توجه به نکات فنی، نحوه سند زدن و همچنین زمان و نحوه استفاده از خودرو پس از خرید را از نکات مورد توجه درخرید خودرو دست دوم می داند. در ادامه می‌توانید گام‌به‌گام با مراحل خرید یک خودرو کارکرده همراه شوید.


چشم بسته اقدام نکنید

نخستین توصیه به خریداران خودروهای کارکرده این است که تا جایی که امکان دارد سطح اطلاعات خود را از آپشن‌ها، حجم موتور و اطلاعات فنی خودرو مورد نظر خود افزایش دهند. به این ترتیب متقاضی خرید خودرو کارکرده خواهد دانست که خودرویی که خرید آن با بودجه‌اش همخوانی دارد، دارای چه مشخصاتی است. به این ترتیب ممکن است در خرید کمتر به اشتباه بیفتد. نکته دیگر اینکه بهتر است پیش از خرید نوع مصرف خودرو برای متقاضی آن روشن باشد، اینکه قرار است خودرو مورد نظر برای چه کاری و چه جاده‌ای خریداری شود؛ زیرا خودرویی که قرار است برای مصرف در جاده‌ای کوهستانی استفاده شود، قطعا با خودرویی که هدف استفاده از آن تردد در شهر است متفاوت خواهد بود. برای مثال توصیه می‌شود در شهرهای بزرگ تا آنجا که امکان دارد، به دلیل وجود ترافیک خودروهای دنده اتومات خریداری شود این در حالی است که این نکته در رابطه با تردد در جاده‌های بین‌شهری خیلی دارای اهمیت نیست.اما نکته دیگر اینکه تا آنجا که ممکن است خودرو نزدیک به صفر خریداری کنید حتی اگر مجبور شدید از لحاظ برند و نوع آپشن خودرویی معمولی انتخاب کنید، اما در عوض با هزینه‌های جانبی کمتری برای تعمیر همراه خواهید بود. برای خرید خودرو خود را محدود نکنید و چند گزینه را همزمان بررسی کنید تا در میان تمام گزینه‌ها بهترین را انتخاب کنید.


سوالاتی از فروشنده

اما در مرحله پس از انتخاب خودرو و زمانی که قرار است با فروشنده برای معامله به گفت‌وگو بنشینید، سوالاتی که قرار است از او بپرسید بسیار مهم است. سوالاتی از این دست که این خودرو برای چه مدتی در اختیار شما بوده؟ این خودرو تاکنون چه تعمیرات اساسی داشته است؟ میزان کیلومتری که این خودرو کارکرده چقدر است؟ آیا سرویس‌های دوره‌ای خودرو به موقع انجام شده است؟ پس از طرح چنین سوالاتی بهتر است از یک کارشناس خودرو برای بازدید از خودرو دعوت کنید و پاسخ‌های دریافتی را به کارشناس منتقل کرده تا او پاسخ‌ها را با شرایط واقعی خودرو راستی‌آزمایی کند. کمک گرفتن از یک کارشناس خودرو همچنین می‌تواند زوایای فنی خودرو را برای شما روشن‌تر کند.

مطالعه بیمه‌نامه و اسناد خودرو

با درخواست بیمه‌نامه از صاحب خودرو متوجه خواهید شد که خودرو تصادف داشته است یا خیر؛ زیرا در صورت داشتن تصادف، از تخفیف بیمه برخوردار نخواهد بود. از سوی دیگر با مطالعه دقیق سند متوجه خواهید شد که خودرو تغییری اساسی مانند تعویض موتور یا تعویض اتاق داشته یا خیر؛ زیرا تعویض‌هایی از این دست طبق قانون باید تحت نظارت و با مجوز پلیس انجام شود و در صورت تغییر نیز در سند ذکر خواهند شد. از نکات دیگر در خرید خودرو کارکرده این است که حتما خودرو را از کسی بخرید که سند خودرو به نام اوست. برای مثال ممکن است در جریان خرید خودرو با افرادی مواجه شوید که شغل آنها خرید و فروش خودروهای کارکرده‌ای است که به نام آنها نیست، در صورت بروز مشکل در چنین شرایطی شاید نتوانید فرد فروشنده‌ای که خودرو به نام او بوده را پیدا کنید.

مراقبت از ممنوع‌المعامله‌ها

ممکن است در جریان خرید خودرو کارکرده، فروشنده به شما پیشنهاد کند که برای تعویض پلاک به شما وکالت‌نامه بدهد. تا جایی که ممکن است وکالت‌نامه را قبول نکنید و با فرد فروشنده به مرکز تعویض پلاک مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است فرد فروشنده ممنوع‌المعامله باشد در چنین شرایطی وکالت‌نامه هیچ کارآیی نخواهد داشت.

همچنین توصیه می‌شود از پرداخت هرگونه مبلغی به شخص سوم در معامله پرهیز کنید و اگر قرار است پولی جابه‌جا شود فقط به شخص صاحب سند پرداخت کنید.


تنظیم مبایعه‌نامه پیش از سند زدن

مبایعه‌نامه قراردادی است که پیش از انتقال سند برای قطعی کردن برخی موارد بین خریدار و فروشنده تنظیم می‌شود. در این قرارداد مشخصات کامل فروشنده و خریدار شامل مشخصات شناسنامه‌ای، آدرس، شماره تلفن و شماره ملی ثبت می‌شود. همچنین مشخصات کامل خودرویی که قرار است خریداری شود به همراه وضعیت فنی آن، نحوه پرداخت پول و ذکر میزان بیعانه‌ای که احتمالا پرداخت شده است، تاریخ دقیق تنظیم سند و محل دفترخانه نیز در مبایعه‌نامه تشریح می‌شود تا در روز تنظیم سند مشکلی پیش نیاید.در گام بعدی، پس از تعویض پلاک و تنظیم مبایعه‌نامه، حتما سند قطعی را برای خودرو خریداری شده به نام خود منتقل کنید. توجه داشته باشید که در زمان تحویل خودرو تمام مدارک، لوازم فنی خودرو (مانند جک، زاپاس یا آچارچرخ)، سوئیچ یا ریموت اضافه را از فروشنده تحویل بگیرید.

آگاهی از سابقه فنی خودرو

دانستن سابقه فنی خودرو برای خریدار بسیار مهم است؛ زیرا شما با دانستن تعمیراتی که روی خودرو مورد نظرتان انجام شده است یا لوازم تعویضی آن درک بهتری از خودرویی که قصد خرید آن را دارید به دست خواهید آورد ضمن اینکه در صورت بروز مشکل می‌توانید راحت‌تر به شناسایی مشکل برآیید. و نکته آخر مربوط می‌شود به زمان پس از خرید. بهتر است پس از خرید و پیش از استفاده از خودرو آن را به طور کامل چکاپ کنید، برای مثال سطح آب رادیاتور یا روغن موتور را چک کنید. از سویی پس از خرید خودرو سعی کنید به سرعت خودرو را برای مسافت راه دور استفاده نکنید و پیش از رفتن به مسافرت؛ در شهر یا جاهایی که برای شما آشناست برای مدتی رانندگی کنید تا مشکلات احتمالی خودرو خود را نشان دهد و از سویی قلق خودرو جدید نیز برای شما جا بیفتد.

  • حسین مو
  • ۰
  • ۰

روغن موتور خودرو را کی تعویض کنیم؟

شاید بار‌ها شنیده باشید که فلان روغن موتور را در ۵۰۰۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ کیلومتر باید تعویض کرد. ملاک این زمان کارکرد چیست؟ و به چه دلیل این زمان برای روغنهای مختلف متفاوت است. این نوشته به شما که احتمالا خودرویی زیر پایتان دارید کمک خواهد کرد ضمن کسب اطلاعات لازم در خصوص موارد تاثیر گذار در تعویض روغن; زمانی که روغن موتور دستگاه باید تعویض شود و... آگاه شوید و خانواده را بدون خودرو نگذارید!


 تصویر روغن موتور خودرو را کی تعویض کنیم؟

روغن از زمان شروع کار موتور در معرض اکسیده شدن و تجزیه حرارتی و آب و سوخت خام قرار دارد. لدا روغن پایه آن شروع به آلوده شدن و از دست دادن کیفیت خود می‌نماید. از طرفی مواد افزودنی آن نیز رفته رفته مصرف می‌شوند. مثلا مواد افزودنی پاک کننده ظرفیت معینی برای جذب و معلق نگه داشتن ذرات دارد. جالب است بدانید به ازای مصرف یک لیتر بنرین، یک لیتر آب تولید می‌شود که مقداری از آن به صورت بخار از اگزوز خارج می‌شودو مقداری نیز به روغن اضافه می‌شود.

 

آیا سیاه شدن روغن نشاندهنده رمان مناسب برای تعویض روغن است؟

 

بسیاری تصور می‌کنند که سیاه شدن روغن دلیل خراب شدن آن است. در صورتیکه عکس آن صادق است. یعنی اگر در یک دستگاه سالم روغن پس از مدتی استفاده سیاه نشد باید آن را تعویض نمود.

در یک موتور سالم زود سیاه شدن روغن بعلت خاصیت پاکنندگی روغن موتور است; یعنی ماده افزودنی پاک کننده در روغن موتور، دوده حاصل از احتراق را در خود بصورت معلق نگه می‌دارد و طبعا سیاه می‌شود. اگر روغن موتور شما دیر سیاه شده باید نگران شد. بدین معنی که روغن قدرت جدب و معلق نگه داشتن دوده‌ها و مواد زائد را ندارد. واین دوده‌ها و الودگی‌ها روی قطعات موتور و لابلای ان‌ها ته نشین شده و باعث عدم انتقال حرارت سائیدگی رینگ چسباندن و روغن سوزی بیش از اندازه و کاهش تراکم گاز و کشش موتور خواهد شد.

 

عوامل موثر در مدت کارکرد تعویض روغن موتور:

 

۱-شرایط کار دستگاه و موتور

۲-کیفیت مکانیکی موتور به ویژه سیستم سوخت رسانی و انژکتور‌ها و نیز وضیعت برق

۳-کیفیت روغن موتور و سوخت مصرفی

۴-کیفیت فیلترهای هوا و روغن

۵-نوع و مدل و سال ساخت موتور و خودرو

۶-مدت زمانی که روغن در کار‌تر می‌ماند

 

منظور از شرایط کار موتور و خودرو چیست؟

 

۱-سرعت خیلی زیادخودرو (تخته گاز رانندگی کردن)

۲-رانندگی با بارزیاد ودر سر بالائی‌ها و یدک کشیدن‌ها

۳-زیاد در جا کارکردن موتور (مثل ترافیک سنگین)

۴-رانندگی در سرما ;قبل از اینکه موتور کمی گرم شده باشد

۵-به طور مستمر مسافتهای کوتاه را طی کردنوخودرو را خاموش و روشن کردن به ویژ در سرما

۶-رانندگی در هوائی که خیلی مرطوب و یا خیلی گرد وغبار داشته باشد

 

لذا در این شرایط توصیه می‌گردد که روغن موتور زود‌تر تعویض گردد. با توجه به تجربیات موجود رعایت این نکته برای طول عمر موتور توصیه می‌گردد

 

نوع و کیفیت سوخت چه نقشی در تعویض روغن دارد؟

 

سرب موجود در بنزین که برای بهسوری بهتر به بنزین اضافه می‌شد پس از ورود به روغن باعث اکسید شدن سریع‌تر روغن می‌گردید. در حال حاضر این ماده از بنزین موجود در کشور حذف گردیده است. بنزین با اکتان پایین نیز به دلیل عدم یک احتراق کامل باعث اضافه کردن دوده بیشتر به روغن می‌گردد. استفاده از بنزینهای سوپر نیز این مورد را تاحدودی کاهش می‌دهد.

 

ایا نوع روغن نقش مهمی در مدت زمان تعویض خواهد داشت؟

 

عموما با بالا رفتن مدل خودرو‌ها شرایط موتور نیز ار لحاظسرعت و راندمان حجمی و در نتیجه فشار وارده و درجه حرارت ایجاد شده بالا‌تر می‌رود. سازندگان سعی نموده‌اند علاوه بر ساخت روغن‌های متنایب با مدل‌های جدید روغن هائی نیز بسازند که مدت زمتن تعویض ان نیز بیشتر باشد. لذا معتبر‌ترین مرجع برای تعویض روغن سازنده موتور است. سازندگان موتور معمولا موتور را برای حالت عادی (با شدت کار منوسط) ذکر می‌کنند. بدیهی است اگر شرایط کار موتور سخت‌تر شود باید زمان تعویض روغن را کاهش داد.

میزان کارکرد              نوع و کیفیت روغن موتور

۳۰۰۰کیلومتر             

CC/SC

۴۰۰۰کیلومتر             

CC/SD

۵۰۰۰کیلومتر             

SE/CC

بیش از ۱۰۰۰۰کیلومتر 

SG

**این حروف مشخص کننده سطح کیفیت بر روی ظرف حاوی روغن درج شده است

توجه: اگر خودرو مدت قابل ملاحظه‌ای در یک طوفان خاک یا شن (مثل حرکت در نقاط کویری) کار کند وضعش از حالت عادی متفاوت است و روغن را باید در اولین فرصت تعویض کرد چون مقدار قابل ملاحظه‌ای خاک وماسه وارد روغن شده و انرا به گرد سمباده معلق در روغن تبدیل نموده است که اگر تعویض نشود به سرعت سائیدگی و فرسودگی ایجاد خواهدشد.

 

نکته جالب و مهم دیگر اینکه در سالهای اخیر با وجود معرفی استانداردهای بسیار بالا برای کیفیت روغن موتور‌ها توصیه زمان تعویض توسط سازندگان خودرو‌ها برای این روغن‌ها افزایش نیافته است وحتی کاهش یافته است. مثلا اکثر خودروسازان یک روغن API SJرا برای حدود ۱۰۰۰۰کیلومتر کارکرد توصیه می‌کننددر صورتی که با توجه به کیفیت بالای این روغن‌ها انتظار ۲۰۰۰۰کیلومتر وبیشتر می‌رفت. علت اینست در موتورهای امروزی میزان روغن سوزی به دلیل مسائل زیست محیطی;بسیار محدود شده و لذا سر ریز روغن جدید روی روغنی که داخل موتور است کاهش یافته و روغن داخل موتور بدون انکه توسط سرریز روغن جدید تقویت شود باید بار شدید کار در موتور را تحمل کندکه مسلما میزان این تحمل محدود خواهد شد.

  • حسین مو